Ook de komende jaren investeert Holsbeek in veiliger straten

Wegenwerken in Holsbeek

 

De Jennekensstraat, Appelweg, Kriesberg en Zandstraat krijgen op korte en middellange termijn een facelift.

 

Jennekensstraat 

Sinds het Crematorium Hofheide actief is, is er heel wat extra verkeer in deze doodlopende straat. De straat wordt nu rechtstreeks aangesloten op het kruispunt, met verkeerslichten, zodat dit verkeer vlotter en vooral veiliger kan verlopen. De werken worden uitgevoerd in samenwerking met het Vlaams Gewest. Om ze vlotter te laten verlopen, werken beide overheden met dezelfde aannemer.

Kostprijs: +/- 195.000 euro. Het gros van de kosten wordt aan de gemeente terugbetaald door het Crematorium.

Timing: start na de winter.

 


 

Appelweg 

De Appelweg is een belangrijke verbindingsweg van Nieuwrode naar Wezemaal. Nu de laatste fasen van het Ruggengraatproject in voorbereiding zijn, is het tijd om ook de Appelweg aan te pakken en verkeersveiliger te maken. De straat is sinds kort opgenomen in de plannen van Aquafin om nieuwe rioleringen te leggen. Daardoor kunnen de kosten van de werken dus gedeeld worden.

Kostprijs: +/- 3 miljoen euro, met naar schatting 675.000 euro Vlaamse toelagen voor de rioleringswerken en 500.000 euro voor de fietspaden.

Timing: +/- 2021

 


 

Kriesberg en Zandstraat

Ook in de Kriesberg en de Zandstraat gaat Aquafin aan de slag om afvalwater uit de beken te houden. Beide straten krijgen een nieuwe riolering. De gemeente zal deze werken aangrijpen om de straten een facelift te geven.

Kostprijs: +/- 3,6 miljoen euro, met naar schatting 1,2 miljoen euro Vlaamse toelagen voor de rioleringswerken.

Timing: 2019-2025